Potrebujete več informacij?
KONTAKT Z NAMI

V rečiških RK in Medgen borzi se pridružujemo akciji zbiranja voščilnic za starejše, ki živijo v domovih.  Cilj je zbrati 21 tisoč prazničnih voščil za 21 tisoč starejših, ki bivajo v domovih in centrih za starejše po Sloveniji.

Podrobnosti projekta so zapisane v priponki.

Voščilnice zbirava Ana Šimenc ali   Urša Selišnik v Medgen borzi, do 23.11. 2020. Ko jih bomo zbrali, jih skupaj odpošljem v Notranje Gorice.

Hvala vam!

Dragi dobri in srčni ljudje!

Vsakoletni projekt ''MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE'' nameravamo razširiti v želji, da se čim več starostnikom nariše nasmeh na obraz in prižge iskrice v očeh. Cilj je zbrati 21 tisoč prazničnih voščil za 21 tisoč starejših, ki bivajo v domovih in centrih za starejše po Sloveniji, predvsem bodo tega veseli tisti, ki nimajo svojcev, pogostih obiskov ali pa v njihov nabiralnik pristanejo zgolj položnice in reklame. Letos je lahko z vašo pomočjo, srčnostjo in kreativnostjo drugače.

Vse, kar vas prosim je, da napišete kratko pismo ali voščilnico z lepimi željami in pozitivnimi mislimi. Pomembno je, da je napisano na roke, črke pa morajo biti dovolj velike in berljive. Na voščilnico lahko še kaj prilepite ali narišite. To pismo do torka, 1.12.2020, pošljite na ''MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE'' - Ana Petrič, DEOS Center starejših Notranje Gorice, Gmajna 7, 1357 Notranje Gorice, na hrbtno stran pa zapišite svoje podatke. Vsako pismo bomo pogledali, vložili v novo kuverto ter nanjo napisali ime in priimek enega izmed stanovalcev (zaradi zagotavljanja varstva podatkov). Prav vsako bo izročeno stanovalki ali stanovalcu v njegovi sobi (v našem centru in tudi v drugih centrih ter domovih), po potrebi prebrano in prilepljeno na steno. Lahko mi verjamete, da bo to nekaj izredno lepega in globokega, saj starejši v času napredka tehnologije dobivajo vse manj pisem in voščil, marsikdo pa nima nikogar, od katerega bi lahko kaj prejel.

Bodite vi ta nekdo!

Hvaležna vam bom za sodelovanje, da zberemo čim več voščil in dosežemo cilj ter prižgemo teh 21 000 iskric veselja, ganjenosti in pozornosti. Letošnje leto je že tako težko - starostniki so bili deležni izolacije, odtegnitve obiskov, strahu in stiske. Prepričana sem, da je lahko sodelovanje v tem projektu najmanj, kar lahko storimo zanje. Hkrati pa se v tem času povežemo s svojimi družinami, skupaj preživimo kvaliteten čas in ustvarjamo.

Za starostnike, za upanje in za veliko veselja!

Hvala vam! K sodelovanju vabljeni tako posamezniki, kot tudi skupine in organizacije (vrtci, šole, fakultete, kolektivi,...). Mala pozornost resnično lahko doseže veliko veselje. Preverjeno – že pet let zaporedoma! Vse dobro in lepo v prihajajočih prazničnih dneh. Bodite prijazni en z drugim in ne pozabite na sočloveka. Morda ste ravno vi zanj edini.

Ana Petrič

P.S.: Hvaležna vam bom za delitev, da skupaj dosežemo čim več dobrih in srčnih ljudi.

Voščilnice zbira Ana Šimenc ali   Urša Selišnik v Medgen borzi, do 23.11. 2020. Ko jih bomo zbrali, jih skupaj odpošljem v Notranje Gorice.

Hvala vam!

Ana

Delovni čas

Vsak delavnik od 8. do 14. ure
(ob sredah do 16. ure)

V času izvajanja vsebin.

Kontakt z nami

DPM - Rečica ob Savinji
Rečica ob Savinji 76
3332 Rečica ob Savinji
031 692 848
ursa.selisnik@obcina-recica.si